Hovedretter

Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos

Madplan for uge 28: Ugens onsdagsopskrift er Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos. Få opskriften her

Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos til 4 personer

Dampet spidskål er en rigtig delikatesse med en dejlig mild smag. 
Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g sandartfilet med skind
1 spsk. solsikkeolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
SPIDSKÅL I CITRONSMØR
1 spidskål
3 dl vand
1 tsk. salt
40 g smør
skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk. friskhakket persille
 
URTEKARTOFFELMOS
500 g nye kartofler
2 forårsløg
4 spsk. friskhakket persille
25 g smør
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos

 
1. Skær fisken i 4 lige store stykker. Steg den i olie på en varm pande med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Hold fisken nede med en palet. Steg den i 4 minutter, sluk for varmen, og lad fisken stå og trække færdig på panden.
 
2. Spidskål i citronsmør: Skær spidskålen i både, og skyl dem. Damp dem i letsaltet vand i en dyb pande i 2 minutter. Rør smør sammen med fintrevet citronskal og friskhakket persille, og fordel det på spidskålen, så smørret smelter ind mellem kålbladene.
 
3. Urtekartoffelmos: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og mos dem let. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Bland forårsløg sammen med kartofler, friskhakket persille og smør. Krydr med salt og peber, og servér kartoffelmosen til den sprødstegte fisk og spidskål i citronsmør.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marineret kalvecuvette med couscoussalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekødboller med pasta og tomatsauce - Få opskriften her