Aftensmad

Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler

af Camilla Zarah Lawes 13. juli 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 28: Ugens tirsdagsopskrift er lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler. Få opskriften her

Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler til 4 personer

I Mellemøsten kaldes de krydrede kødspyd for kofta. Denne version er tilsat tørrede figner og har derfor en let sødlig smag.  Tid: 30 minutter. Ovntid: 25 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket lammekød 1 tsk. spidskommen 1 tsk. stødt koriander 3 fed hvidløg 100 g tørrede figner 5 spsk. friskhakket mynte 1 æg salt og friskkværnet peber 8 tynde træspyd olie til stegning   HALVE BAGTE KARTOFLER 4 bagekartofler 1 spsk. solsikkeolie 2 kviste timian salt og friskkværnet peber   MYNTESALAT ½ agurk 250 g cocktailtomater 2 spsk. friskhakket mynte   YOGHURTDRESSING 2 fed hvidløg 5 spsk. friskhakket persille 2 dl yoghurt naturel salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler

  1. Halve bagte kartofler: Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på den lange led. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Drys med timian, salt og peber. Bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.   2. Rør kødet sammen med spidskommen og koriander. Pil og knus hvidløg. Hak fignerne fint. Hak mynten. Rør hvidløg, figner, mynte, æg, salt og peber i farsen. Form farsen til 8 aflange pølser, og sæt dem på spyd. Pensl med olie, og steg dem på en (grill)pande i 5 minutter på hver side. Vend dem først, når de har fået en god stegeskorpe.   3. Myntesalat: Skyl agurk og tomater, og skær dem i grove tern. Hak mynten, og vend den i salaten.   4. Dressing: Pil og knus hvidløg. Rør persille og hvidløg sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber. Servér kofta med kartofler, dressing og myntesalat.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marineret kalvecuvette med couscoussalat - Få opskriften her

Onsdag: Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos - Få opskriften her

Torsdag: Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekødboller med pasta og tomatsauce - Få opskriften her