

Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g hakket lammekød
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 3 fed hvidløg
- 100 g tørrede figner
- 5 spsk. friskhakket mynte
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
- 8 tynde træspyd
- olie til stegning
HALVE BAGTE KARTOFLER
- 4 bagekartofler
- 1 spsk. solsikkeolie
- 2 kviste timian
- salt og friskkværnet peber
MYNTESALAT
- ½ agurk
- 250 g cocktailtomater
- 2 spsk. friskhakket mynte
YOGHURTDRESSING
- 2 fed hvidløg
- 5 spsk. friskhakket persille
- 2 dl yoghurt naturel
- salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler
1. Halve bagte kartofler: Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på den lange led. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Drys med timian, salt og peber. Bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
2. Rør kødet sammen med spidskommen og koriander. Pil og knus hvidløg. Hak fignerne fint. Hak mynten. Rør hvidløg, figner, mynte, æg, salt og peber i farsen. Form farsen til 8 aflange pølser, og sæt dem på spyd. Pensl med olie, og steg dem på en (grill)pande i 5 minutter på hver side. Vend dem først, når de har fået en god stegeskorpe.
3. Myntesalat: Skyl agurk og tomater, og skær dem i grove tern. Hak mynten, og vend den i salaten.
4. Dressing: Pil og knus hvidløg. Rør persille og hvidløg sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber. Servér kofta med kartofler, dressing og myntesalat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Marineret kalvecuvette med couscoussalat - Få opskriften her
Onsdag: Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos - Få opskriften her
Torsdag: Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat - Få opskriften her
Fredag: Kyllingekødboller med pasta og tomatsauce - Få opskriften her