https://imgix.femina.dk/media/article/1528-madplan-4.png
Mad

Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat

31. marts 2022
Af: af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Her får du en hverdagsopskrift: Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat.
30 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

GROVE FRITTER

  • 4 bagekartofler
  • 1 l vand
  • 2 spsk. eddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

CHILIMAYONNAISE

  • 2½ dl god mayonnaise
  • 2 spsk. tørrede chiliflager

GRØN SALAT

  • 1 hovedsalat
  • ½ agurk
  • 1 rødløg
  • 3 forårsløg

DRESSING

  • ¼ dl hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

TIL SERVERING

  • bredbladet persille

Hakkebøf med grove fritter, chilimayonnaise og grøn salat

Fritterne bliver ekstra sprøde, når kartoflerne har ligget i eddikevand. Læg dem gerne i eddikevandet allerede fra morgenstunden.

  1. Grove fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke stave. Læg dem i vand tilsat eddike, og lad dem trække i mindst 15 minutter. Hæld vandet fra, og dup dem let tørre. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem møre og gyldne i en 180° varm ovn i 30 minutter.
  2. Form kødet til 4 bøffer, og hak et ternet mønster i dem med en kniv. Steg dem ved høj varme i olie på en pande, til de er sprøde. Skru ned for varmen, og lad dem stege færdig ved lav varme. Krydr med salt og peber.
  3. Chilimayonnaise: Rør mayonnaise sammen med chiliflager.
  4. Grøn salat: Skyl og pluk salaten. Skyl agurken, og skær den i tynde stave. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Bland det hele sammen.
  5. Dressing: Rør eddike sammen med sukker, til det er opløst. Krydr med salt og peber. Rør fløden i, og vend dressingen i salaten. Servér salaten som tilbehør

Læs også