laks
Hovedretter

Sesam-laks med citronpasta og ærter

Laksen får en knasende sprød overflade, når den paneres i sesamfrø. Her får du opskriften på sesam-laks med citronpasta og ærter

Sesam-laks med citronpasta og ærter 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksefileter uden skind
2 dl sesamfrø
salt og friskkværnet peber 
smør eller olie til stegning 
 
 
CITRONPASTA
400 g spaghetti
skal og saft af 1 usprøjtet citron
50 g parmesan
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 dl frosne grønne ærter
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
frisk oregano
 
PRØV OGSÅ: Laks med stuvet spinat og kartofler
 

Opskrift -sådan laver du sesam-laks med citronpasta og ærter 

1. CITRONPASTA: Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
 
2. Bland sesamfrø, salt og peber i en dyb tallerken. Vend laksefileterne i blandingen, så de er dækket på alle sider. Steg laksen i smør eller olie på alle sider på en pande, til sesamfrøene er gyldne, og laksen gennemstegt.
 
3. CITRONPASTA, FORTSAT: Riv citronskal, pres citronsaft, og rør det sammen med fintrevet parmesan, olie, salt og peber i en skål. Vend blandingen sammen med den friskkogte, afdryppede pasta. Hæld kogende vand over de frosne grønne ærter i en skål; lad dem tø op, og hæld vandet fra. Vend ærterne i pastaen.
 
4. SERVERING: Pynt pastaretten med frisk oregano, og servér med sesamlaks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med chorizo og græskar – Få opskriften her

Fredag: Serranosvøbte koteletter i fad – Få opskriften her

Læs mere om: