sandwich
Hovedretter

Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål

En god sandwich spækket med grøntsager og kød kan sagtens gøre det ud for et mættende måltid. Her får du opskriften på sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål

Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål til 4 personer

Tid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SANDWICH
3 oksebøffer (entrecote) a 150 g
lidt olie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
SMÅ SYLTEDE TOMATER
1 dl eddike
½ dl sukker
300 g små tomater
 
MARINERET SPIDSKÅL
1 spidskål
4 gulerødder
4 spsk. af kogelagen fra de syltede tomater
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
8 store skiver groft brød
 
PRØV OGSÅ: Pulled pork sandwich
 

Opskrift - sådan laver du sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål 

 
1. Små syltede tomater: Kog en lage sammen af eddike og sukker. Skyl tomaterne; prik dem med spidsen af en urtekniv, og giv dem et hurtigt opkog i lagen. Tag gryden fra varmen, og lad tomaterne stå i lagen, til de skal bruges.
 
2. Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en tør pande, til kanten er flot gylden. Hæld lidt olie på panden, og steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile i 2 minutter.
 
3. Marineret spidskål: Tag 9 store blade fra spidskålen, og gem dem i en plastikpose til brug senere på ugen. Skær stokken fra spidskålen, og snit resten af kålen helt fint. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem på langs. Rør 4 spsk. af kogelagen fra tomaterne sammen med lidt olie. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen over spidskål og gulerødder i en skål.
 
4. Servering: Rist brødskiverne, og læg dem sammen 2 og 2 med spidskål, gulerødder, bøf skåret i skiver og små syltede tomater som fyld.
 
TIP: Brug gerne gulerødder i forskellige farver.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her