Krydret rødkål
Hovedretter

Rødkål i old-school version

Opskriften er en del af en komplet julemiddag - her får du opskriften på Old-school rødkål

Rødkål som man altid har lavet den

Klassisk rødkål med et strejf af vanilje. Har du én gang lavet din egen rødkål, er der ingen vej tilbage. Købe rødkål er efter min mening altid for overkogt, selv om jeg godt véd, der ligger uendelige mængder nostalgi og minder gemt i supermarkedernes rødkål på glas. Her er imidlertid min version af vores all-time classic - og du må gerne fylde den på glas!
 

Ingredienser:

(tilbehør til 6-8 personer)

1 rødkål
½-1 stang vanilje
2 dl koncentreret solbærsaft
3 dl sukker
2 dl eddike, gerne æbleeddike

 

LÆS OGSÅ: Rødkål med alle julens lækreste krydderier

 

Sådan gør du: 

Snit rødkålen med en stor kniv. Skyl den, og kom den i en gryde med vaniljekorn, vaniljebælg, solbærsaft og sukker. Lad den simre i ca. 15 minutter. Tilsæt eddiken, og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide, at rødkålen har bid - men er du ikke til det, kan du lade den simre lidt længere, inden du kommer eddiken i.
Smag rødkålen til med lidt salt og evt. mere sødt eller surt, og servér den lun.

TIP: kan laves 1-2 dage inden brug og lunes inden servering.

FLERE OPSKRIFTER

Flæskesteg med citronskal og rosmarin

Honningbagte kartofler og æbler

And med svesker og appelsin

Glaseret kålrabi med peberrod

Saltbagt selleri

Ris-panna cotta med kirsebærsovs

Flere forskellige opskrifter med hjemmelavet rødkål på familiejournal.dk