Rødbedevafler med røget laks og ærtedip
Hovedretter

Rødbedevafler med røget laks og ærtedip

Giv dine vafler en sund overhaling ved at røre rødbede i dejen og servere dem med grønt og laks. Her får du opskriften på rødbedevafler med røget laks og ærtedip

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

150 g rå rødbede
2 æg
1 dl boghvedemel
½ dl mælk
1 tsk. flagesalt
olivenolie til stegning

ÆRTEDIP

300 g ærter fra frost
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

TOPPING

400 g varmrøget laks
100 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du rødbedevafler med røget laks og ærtedip

 
1. ÆRTEDIP: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Hæld dem i en skål sammen med citronsaft, salt og peber, og mos dem til en grov dip.
 
2. Skræl rødbeden, og skær den i tern. Afvej 150 g. Kog rødbedeternene i 10 minutter, til de er helt møre, og hæld vandet fra. Blend rødbede sammen med æg, mel, mælk og salt til en helt glat dej. Opvarm vaffeljernet, og pensl det med olie, inden vaflerne bages.
 
3. TOPPING: Top vaflerne med ærtedip, salat og varmrøget laks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat med oksefrikadeller - Få opskriften her

Tirsdag: Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingepilaf med ristede gulerødder - Få opskriften her

Fredag: Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat - Få opskriften her