roastbeef
Hovedretter

Roastbeef med honningmarinerede rodfrugter

Forkæl dig selv og dem, du skal spise sammen med, med et lækkert stykke oksekød, når nu det er fredag. Her får du opskriften på roastbeef med honningmarinerede rodfrugter

Roastbeef med honningmarinerede rodfrugter til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: Ca. 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1 roastbeef (ca. 800 g)
1 spsk. rapsolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
BAGTE RODFRUGTER
400 g gulerødder
300 g pastinakker
200 g persillerødder
 
HONNINGMARINADE
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvid balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
½ bundt bredbladet persille
 
TILBEHØR
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Salat med roastbeef og ristede svampe

 

Opskirft - sådan laver du roastbeef med honningmarinerede rodfrugter 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Steg roastbeefen godt på alle sider i olie på en pande. Læg den i et ovnfad, krydr med salt og peber, og steg den i ovnen i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter, og skær den i tykke skiver.
 
2. BAGTE RODFRUGTER: Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skær dem i grove stykker. Fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag dem i en 175° varm ovn i 20-25 minutter, til de er møre og let sprøde.
 
3. HONNINGMARINADE: Rør honning sammen med olie, eddike, salt og peber. Skyl og hak persillen, og bland den i. Hæld marinaden over de bagte rodfrugter, når de kommer ud af ovnen, og vend rundt. Servér sammen med roastbeef og groft brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Flæskesteg med ristede kartofler og salat med flødedressing - få opskriften her

Tirsdag: Kylling i kokos med kikærter, chili og edamamebønner - få opskriften her

Onsdag: Flæskestegssandwich med kålsalat og syltede rødløg - få opskriften her

Torsdag: Fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme - få opskriften her