Hovedretter

Fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme

Bland lidt fersk eller røget laks i farsen til dine fiskefrikadeller og få en rund og fyldig smag. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme

Fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g laksefilet, fersk el. røget
400 g torskefilet
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 løg
3 spsk. hvedemel
1 dl sødmælk
1 æg
1 bundt dild
1 spsk. rapsolie + 50 g smør til stegning
 
MYNTECREME
½ bundt mynte
200 g græsk yoghurt
1 spsk. stødt koriander
salt og friskkværnet peber
 
OVNKARTOFLER
600 g kartofler
1 spsk. rapsolie
salt og friskkværnet peber
 
 

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme 

 
1. OVNKARTOFLER: Skyl og halvér kartoflerne. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, krydr med salt og peber, og steg dem i en 180° varm ovn i ca. 30 minutter, til de er møre.
 
2. Hak laksekødet i små tern, og sæt det til side. Hak torskekødet kort i en foodprocessor – det må ikke hakkes for fint. Tag det op, og rør det med salt og peber i en skål. Pil løget, og riv det fint. Rør det i farsen sammen med mel, mælk, æg og hakket dild, så du får en ensartet masse. Rør hakket laks i farsen. Varm en pande op med olie og smør, og form fiskefrikadeller med en ske. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider; skru ned for varmen, og steg dem i ca. 10 minutter, til de er færdige.
 
3. MYNTECREME: Hak mynten fint. Rør den sammen med yoghurt, koriander, salt og peber, og servér cremen til fiskefrikadeller og bagte kartofler.