risotto
Hovedretter

Risotto med spinat og ærter

Denne grønne skønhed er sprængfyldt med sunde sager og stemningsfuld sommersmag. Her får du opskriften på risotto med spinat og ærter

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. smør til stegning
1 squash
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1 l hønsebouillon

SPINATFYLD

200 g frisk spinat
1 spsk. smør
1 håndfuld basilikum
200 g frosne eller friskbælgede ærter
50 g parmesan
skal af ½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

30 g pinjekerner
1 håndfuld basilikum
50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du risotto med spinat og ærter 

 

1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør i en gryde. Skyl squa-shen, riv den groft, og lad den stege med, indtil den begynder at falde sammen. Krydr med salt og peber. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon, en smule ad gangen, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
 
2. SPINATFYLD: Skyl spinaten, og steg den i smør på en pande, til den falder sammen, og væsken fordamper. Blend den med basilikum til en helt jævn konsistens i en foodprocessor eller minihakker. Rør blendet spinat og ærter i risottoen, så den bliver grøn. Tilsæt friskrevet parmesan og fintrevet citronskal. Rør rundt, og smag til.
 
3. SERVERING: Rist pinjekerner let på en tør pande. Top risottoen med ristede pinjekerner, basilikumblade og friskrevet parmesan.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Dampet kylling med urter og græskarkerner – Få opskriften her

Tirsdag: Boller i karry med kokos og mango – Få opskriften her

Onsdag: Rugbrødssandwich med lakserilette – Få opskriften her

Fredag: Filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges – Få opskriften her