Mad
28. juni 2018

Risotto med spinat og ærter

Denne grønne skønhed er sprængfyldt med sunde sager og stemningsfuld sommersmag. Her får du opskriften på risotto med spinat og ærter
Af: Emma Martiny
Mumset risotto

Foto: Winnie Methmann

Denne grønne skønhed er sprængfyldt med sunde sager og stemningsfuld sommersmag. Her får du opskriften på risotto med spinat og ærter
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 squash
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l hønsebouillon

SPINATFYLD

  • 200 g frisk spinat
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld basilikum
  • 200 g frosne eller friskbælgede ærter
  • 50 g parmesan
  • skal af ½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld basilikum
  • 50 g parmesan
Annonce

Opskrift - sådan laver du risotto med spinat og ærter

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør i en gryde. Skyl squa-shen, riv den groft, og lad den stege med, indtil den begynder at falde sammen. Krydr med salt og peber. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon, en smule ad gangen, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
  2. SPINATFYLD: Skyl spinaten, og steg den i smør på en pande, til den falder sammen, og væsken fordamper. Blend den med basilikum til en helt jævn konsistens i en foodprocessor eller minihakker. Rør blendet spinat og ærter i risottoen, så den bliver grøn. Tilsæt friskrevet parmesan og fintrevet citronskal. Rør rundt, og smag til.
  3. SERVERING: Rist pinjekerner let på en tør pande. Top risottoen med ristede pinjekerner, basilikumblade og friskrevet parmesan.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.