Hovedretter

Risotto med artiskokhjerter og squash

Madplan for uge 31: Ugens onsdagsopskrift er risotto med artiskokhjerter og squash. Få opskriften her

Risotto med artiskokhjerter og squash til 4 personer

I en risotto kan du bruge, hvad du har af grøntsager og krydderurter, som trænger til at blive spist. Praktisk og lækkert. 
 
Tid: 35 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
30 g pinjekerner
1 skalotteløg
1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
300 g risottoris
2½ dl hvidvin
¾ l grøntsagsbouillon
1 squash
1 dåse artiskokhjerter i kvarter (390 g)
1 bundt bredbladet persille
50 g friskrevet parmesan
1 spsk. smør
 

Opskrift - sådan laver du risotto med artiskokhjerter og squash

 
Rist pinjekerner på en tør pande, til de får farve. Afkøl på en tallerken. Pil og hak skalotteløg fint. Steg løget i olie og smør i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt risene, og steg under omrøring, til risene er klare. Hæld hvidvin på, og lad risene opsuge al væden, mens du rører rundt. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt under konstant omrøring, og lad risene suge bouillonen til sig gradvist. Efter 20-25 minutter er risene møre og konsistensen cremet. Skyl og skær squash i bittesmå tern, og rør dem i risottoen. Hæld væden fra artiskokhjerterne, og vend dem i risottoen. Skyl og hak persille fint, vend det i gryden (gem en god håndfuld til pynt), og varm risottoen igennem. Tag gryden af varmen, og rør parmesan og smør i risottoen. Drys med persille og de ristede pinjekerner. Servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers - Få opskriften her

Fredag: Grillspyd med kylling og grillet majs - Få opskriften her