https://imgix.femina.dk/media/8daca7c72b7246368c7aeb087d646243.jpg
Mad

Kulmule med lime og kålsalat

24. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er kulmule med lime og kålsalat. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 3 bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 håndfuld plukket koriander

KÅLSALAT

  • 100 g blød gedeost
  • 200 g drænet yoghurt, 10 %
  • 400 g fintstrimlet kål
  • 2 gulerødder i tynde strimler
  • 2 stilke bladselleri i tynde strimler
  • salt
  • saft af ½-1 limefrugt

ENDVIDERE

  • 300 g kulmule, uden ben, med skind
  • en smule olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • limebåde

Kulmule er en lækker hvid fisk, som er nem at stege på skindet. Tjek den for skæl, inden du ridser skindet - og steg den først ved høj varme, senere lav, til den er næsten færdig. Vend den, og lad den stege færdig på eftervarmen. Det sikrer, at fisken er saftig og perfekt stegt til slut.

Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Dup dem tørre med køkkenrulle, og vend dem med lidt olie og salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem ved 220° i 30-40 minutter, eller til de er møre. Afslut gerne med grill. Vend kartoflerne med koriander lige inden servering.
Rør imens gedeosten med yo­ghurt, og vend kål, gulerødder og bladselleri i dressingen. Smag til med salt og limesaft.
Del fisken i to stykker; rids skindet, og steg den i lidt olie på en varm slip let-pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side; tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr fisken med salt og peber.
Servér straks kulmule med kålsalat og kartoffelbåde. Giv ekstra limebåde til.

TIP: Torsk eller sej kan også bruges.

Læs også