quinoa
Hovedretter

Quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme

Avocado, laks og quinoa er sprængfyldt med protein og sunde fedtstoffer og så smager det fantastisk. Her får du opskriften på quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme

Quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g varmrøget laks
1 broccoli
1 spsk. olivenolie
salt
4 dl quinoa
8 dl grøntsagsbouillon
100 g frisk spinat 
 
 
AVOCADOCREME
2 modne avocadoer
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Quinoa-schnitzel med ærtepure
 

Opskrift - sådan laver du quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Del broccoli i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, krydr med salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er let gyldne.
 
2. AVOCADOCREME: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en ske. Læg avocadokødet i en skål sammen med yoghurt, citronsaft, salt og peber. Blend det med en stavblender, til du får en luftig creme.
 
3. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter. Skyl spinaten grundigt. Anret skåle med ristet broccoli, quinoa, spinat, varmrøget laks og avocadocreme. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Æggekage med grønkål og svampe – Få opskriften her

Tirsdag: Panang curry med kyllingekødboller – Få opskriften her

Torsdag: Bønnepasta med ærter, burrata og serrano – Få opskriften her

Fredag: Koteletter med bagte rodfrugter og rødløg – Få opskriften her