schnitzel
Aftensmad

Quinoa-schnitzel med ærtepuré

af Emma Martiny 21. februar 2022
Foto: Nina Malling
Vend en klassisk schnitzel i quinoa, så paneringen bliver knasende sprød. Her får du opskriften på quinoa-schnitzel med ærtepuré
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kalveschnitzler
  • 2 dl quinoa
  • 2 dl rasp
  • 1 æg 
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • smør til stegning

ÆRTEPURÉ

  • 800 g frosne ærter
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • brøndkarse
  • groft brød

1. Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken, og lad det køle af. Bland den afkølede quinoa med rasp i en skål. Slå ægget ud i en anden skål, og pisk det kortvarigt med en elpisker. Bland mel og salt i en tredje skål. Bank kalveschnitzlerne lidt med hånden, og dup kødet tørt. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i quinoa-rasp-blandingen. Steg schnitzlerne i smør på en pande, til de er flot gyldne.

 

2. ÆRTEPURÉ: Kog ærterne i letsaltet vand i et par minutter, og si vandet fra. Tilsæt fløde, salt og peber, og blend det til en grov puré med en stavblender.

 

3. SERVERING: Anret schnitzlerne med ærtepuré, top med brøndkarse, og spis brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskarsuppe med bacon og mandler – Få opskriften her

Onsdag: Kylling i karry – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med tunsauce og kapers – Få opskriften her

Fredag: Italiensk farsbrød med hasselbackkartofler – Få opskriften her

Læs også