koteletter
Aftensmad

Koteletter med bagte rodfrugter og rødløg

af Emma Martiny 15. februar 2018
Foto: Nina Malling
De bagte rodfrugter er flot og farverigt tilbehør til en god kotelet. Her får du opskriften på koteletter med bagte rodfrugter og rødløg

Koteletter med bagte rodfrugter og rødløg 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 koteletter salt og friskkværnet peber smør til stegning  
  BAGTE RODFRUGTER 1 kg blandede rodfrugter, f.eks. gulerødder, rødbeder, pastinakker 3 rødløg 2 spsk. olivenolie 4 stilke frisk rosmarin salt  1 spsk. honning 1 spsk. balsamicoeddike  
  PRØV OGSÅ:  Koteletter med pandestegte kartofler og æbler  

Opskrift - sådan laver du koteletter med bagte rodfrugter og rødløg

  1. BAGTE RODFRUGTER: Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugterne, skær dem i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pil rødløg, skær dem i både, og vend dem sammen med rodfrugterne. Dryp med olie, og drys med finthakket rosmarin og salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til rodfrugter og løg er møre og gyldne. Dryp honning og balsamico over, og vend rundt.   2. Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Servér med bagte rodfrugter.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Æggekage med grønkål og svampe – Få opskriften her

Tirsdag: Panang curry med kyllingekødboller – Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme – Få opskriften her

Torsdag: Bønnepasta med ærter, burrata og serrano – Få opskriften her