polentapande
Mad

Polentapande med svampe og spejlæg

2. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En rigtig hverdagsfavorit hjemme hos os. Om sommeren topper jeg den med bagte tomater, og på denne årstid er jeg vild med at bruge ristede svampe. Her får du opskriften på polentapande med svampe og spejlæg
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g blandede svampe
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 løg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 8 dl vand
  • 3 dl polenta (majsgryn, f.eks. fra Urtekram)
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 4 æg
  • 75 g rucola 
  • groft brød

PRØV OGSÅ: Skift polentapande ud med en skøn polentapizza med svampe og bresaola

Opskrift - sådan laver du polentapande med svampe og spejlæg

Tænd ovnen på 200°. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i smør på en stor pande med høje kanter, som også kan tåle at komme i ovnen bagefter. Pil løget, skær det i skiver, og steg det på panden. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege i ca. 10 minutter, til løg og svampe bliver gyldne. Dryp balsamicoeddike over, og vend rundt, inden du kommer pandens indhold over på en tallerken. Hæld 8 dl vand på panden, og pisk polentaen i vandet. Bring det i kog under konstant omrøring, til du får en cremet grød. Riv parmesan fint, og rør halvdelen i polentagrøden. Smag grøden til med salt og peber. Brug en ske til at skubbe lidt af grøden til side, så du får en lomme, hvor du kan slå 1 æg ud. Gør det samme for alle 4 æg. Fordel svampene ovenpå. Drys med parmesan, og sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende. Servér straks med skyllet rucola og groft brød.

Læs også