

Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner
DET SKAL DU BRUGE
- 2 auberginer
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 rødløg
- 4 kyllingebrystfileter
- 40 g pinjekerner
- 1 håndfuld basilikum
- 4 friske figner
- 2 kugler frisk mozzarella
- evt. 2 spsk. balsamicoglaze
- groft brød
KRYDREDE LINSER
- 4 dl belugalinser
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. ahornsirup
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
1. KRYDREDE LINSER: Kog linserne efter anvisningen på pakken. Vend linserne rundt i gryden, til alt vandet er fordampet. Tag gryden af varmen, og vend presset hvidløg, ahornsirup, balsamico og olie. Smag til med salt og peber.
2. Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i tynde skiver på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl let med olivenolie, og drys med salt og peber. Skær rødløget i både, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og vend rundt. Læg kyllingebrystfileterne i fadet, og dryp en smule olie over dem. Krydr godt med salt og peber. Sæt fadet med kylling og løg samt pladen med auberginer i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er gennemstegt og aubergineskiverne gyldne.
3. SERVERING: Riv kyllingekødet i mindre stykker med to gafler. Vend auberginer, kylling og løg med linserne, og fordel salaten på et stort fad. Rist pinjekernerne på en tør pande. Hak basilikumbladene groft. Skyl fignerne, og skær dem i både. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld balsamicoglaze over salaten i en tynd stråle. Servér straks, mens salaten stadig er lun, med groft brød til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Polentapande med svampe og spejlæg – få opskriften her
Onsdag: Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo – få opskriften her
Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her
Fredag: Braiserede svinekæber med rodfrugtmos – få opskriften her