Pizza med søde kartofler og pesto
Hovedretter

Pizza med søde kartofler og pesto

Fastfood og sundhed kan let gå hånd i hånd. Prøv en grøn pizza på en bund af søde kartofler. Her får du opskriften på pizza med søde kartofler og pesto

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g søde kartofler
2 dl havregryn
salt
2 æg
2 spsk. olivenolie + en smule til pensling

PESTO-TOPPING

1 bundt aspargesbroccoli
1 dl grøn pesto
250 g mozzarella

TIL SERVERING

1 bakke ærteskud
1 glas grønne oliven
1 glas grillede artiskokker

Opskrift - sådan laver du pizza med søde kartofler og pesto 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Skræl søde kartofler, og skær dem i tern. Læg dem i en foodprocessor sammen med havregryn og salt, og kør, til det bliver en smuldret masse. Tilsæt æg og olie, og kør igen, til du får en klistret masse. Pensl et stykke bagepapir med olie, og fordel kartoffelmassen på bagepapiret, så det danner en pizzabund med en tykkelse på cirka ¾ cm. Bag den i ovnen i 30 minutter, til den er fast. Vend pizzabunden om, evt. ved at lægge en tallerken over den, læg den på en bagerist, og hiv forsigtigt bagepapiret af.
 
2. PESTO-TOPPING: Skyl aspargesbroccoli. Smør pizzabunden med pesto, og fordel stykker af mozzarella og aspargesbroccoli over. Bag pizzaen i ovnen i 15 minutter, til osten er let gylden.
 
3. SERVERING: Skyl ærteskud. Top pizzaen med oliven, grillede artiskokker og ærteskud, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tunbøffer med grillet ananas-avocado-salsa – Få opskriften her

Tirsdag: Fried rice med kylling – Få opskriften her

Torsdag: Sandwich med røget hellefisk og cashewcreme – Få opskriften her

Fredag: One-pot-pie med polenta-låg – Få opskriften her