Pizza med gorgonzola og ansjoser
Mad

Pizza med gorgonzola og ansjoser

28. marts 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Oplev en ægte smagseksplosion med denne pizza, der kombinerer den kraftfulde gorgonzola med de salte ansjoser
2 personer

Det skal du bruge

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. rørsukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g groft hvedemel
  • ca. 125 g fint hvedemel
  • mel til udrulning

Fyld

  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt
  • 100 g gorgonzola
  • 10-12 ansjoser
  • 1 bøffelmozzarella (125 g)
  • 100 g rucola
  • lidt citronsaft

Sådan laver du pizza med gorgonzola og ansjoser

  1. Rør gær ud i lunet vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  2. Kom melet i. Du skal måske bruge en smule mere eller mindre, det afhænger af dit mel.
  3. Rør eller ælt dejen, til den er glat og blank. Lad den hæve i 30 minutter.
  4. Del dejen i to, og rul den tyndt ud på to stykker bagepapir.
  5. Fyld: Pres hvidløget, og rør det med olie.
  6. Pensl pizzaerne med hvidløgsolie, og krydr dem med lidt salt. Top med gorgonzola, ansjoser og mozzarella.
  7. Bag pizzaerne en ad gangen på varme bageplader ved 230°, eller så varmt som muligt. De skal have mellem 6 og 12 minutter, alt efter ovn og tykkelse.
  8. Top den varme pizza med rucola vendt med lidt citronsaft, og servér straks.

Velbekomme!

Flere opskrifter på nem og lækker pizza

Læs også