Mad

Pizza med gorgonzola og ansjoser

Ugens mandagsopskrift er pizza med gorgonzola og ansjoser. Få opskriften her





25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. rørsukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt
100 g gorgonzola
10-12 ansjoser
1 bøffelmozzarella (125 g)
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gær ud i lunet vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Kom melet i. Du skal måske bruge en smule mere eller mindre, det afhænger af dit mel. Rør eller ælt dejen, til den er glat og blank. Lad den hæve i 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den tyndt ud på to stykker bagepapir. Pres hvidløget, og rør det med olie. Pensl pizzaerne med hvidløgsolie, og krydr dem med lidt salt. Top med gorgonzola, ansjoser og moz-zarella. Bag pizzaerne en ad gangen på varme bageplader ved 230°, eller så varmt som muligt. De skal have mellem 6 og 12 minutter, alt efter ovn og tykkelse.
Top den varme pizza med rucola vendt med lidt citronsaft, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Tirsdag OnsdagTorsdagFredag

Læs mere om: