mørbrad
Hovedretter

Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler

Mørbrad er en rigtig fredagsspise. Servér med knuste kartofler, der bliver som sprøde, dekorative pomfritter. Her får du opskriften på pestofyldt mørbrad med knuste kartofler

Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
100 g bacon i skiver
1 dl grøn pesto (evt. rest fra torsdag)
evt. kødsnor
lidt smør til stegning
 
 
KNUSTE KARTOFLER
1 kg små kartofler
salt
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian 
 
SALAT
75 g rucola 
1 spsk. olivenolie 
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
aïoli (evt. en rest fra onsdag)
 
PRØV OGSÅ: Mørbrad i parmasvøb

 

Opskrift - sådan laver du pestofyldt mørbrad med knuste kartofler 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Puds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten. Fyld mørbradslommen med pesto, og brug baconen til at lukke mørbraden sammen ved at folde skiverne omkring (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen). Steg mørbraden i smør på en pande, indtil den er flot gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter – de sidste 5 minutter på ovnens grillfunktion. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
 
2. KNUSTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, indtil de er akkurat møre. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel. Pensl de knuste kartofler med olie, drys med timian og salt, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys lidt ekstra timian over før servering.
 
3. SALAT: Skyl og tør rucola. Dryp med olie og balsamico, og kværn salt og peber over. Servér sammen med knuste kartofler, aïoli og mørbrad skåret i skiver.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her

Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her

Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her

Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her