Hovedretter

Pappardellepasta med svampe-ragout

Pappardelle er ekstra brede pastabånd. De kan være lidt svære at opstøve, men du kan let lave en snydeudgave ved at skære friske lasagneplader i brede strimler. Her får du opskriften på pappardellepasta med svampe-ragout

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g friske lasagneplader
salt

SVAMPE-RAGOUT

250 g portobellosvampe
250 g champignoner
100 g kejserhatte
4 spsk. smør
salt og peber
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk timian
1 dl hvidvin
2 dl grøntsagsbouillon
75 g parmesan

Opskrift - sådan laver du pappardellepasta med svampe-ragout 

 
1. Rens svampe, og skær dem i tynde skiver. Steg dem i en stor gryde i halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber, og lad det stege, til svampene bliver flot gyldne. Pil og hak løg, og pres hvidløg. Hak persille og timian fint. Lad det hele stege med i gryden, til løgene bliver klare. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, og bring saucen i kog. Tilsæt resten af smørret, og lad saucen simre, til den begynder at tykne. Riv parmesan fint, og vend den i ragouten lige inden servering.
 
2. Skær lasagnepladerne i 3 cm brede bånd. Kog dem i letsaltet vand i en gryde i ca. 5 minutter, og afdryp. Vend den kogte pasta sammen med svamperagouten. Servér evt. med friske krydderurter og friskrevet parmesan på toppen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med rustik auberginesauce - Få opskriften her

Tirsdag: Pizza med rødbede og ricotta - Få opskriften her

Onsdag: Blomkålskarry med sprøde kikærter - Få opskriften her

Fredag: Tagliata med ovnbagte kartofler - Få opskriften her