risotto
Aftensmad

Risotto med svampe og grønkål

af Marie Melchior 14. februar 2022
Foto: Line Falck
Den friske grønkål giver risottoen smag og bid.Få opskriften på risotto med svampe og grønkål her
4 personer

Risotto med svampe og grønkål

  • 250 g champignoner
  • 25 g tørrede svampe
  • 1 løg
  • 4 stilke frisk timian
  • 50 g smør til stegning
  • 175 g risottoris
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 100 g frisk grønkål
  • 50 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • friskhøvlet parmesan

1. Skyl og rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Skyl de tørrede svampe. Pil og hak løget. Hak timian fint. Steg timian og løg i 25 g smør i en gryde. Tilsæt champignonerne, og steg dem ved høj varme i et par minutter.

 

2. Tilsæt de tørrede svampe, og lad dem stege med i 3 minutter. Tilsæt risene, og lad dem stege med i 1 minut under omrøring. Hæld bouillon i gryden, lidt ad gangen. Lad risene opsuge væsken, før du tilsætter mere bouillon.

 

3. Fortsæt med at tilsætte bouillon, til risene er kogt netop møre med en meget lille, hård kerne. Rør jævnligt, så risene ikke brænder på.

 

4. Rib og skyl grønkålen, og hak den fint. Tag gryden fra varmen, og vend grønkål, resten af smørret og friskhøvlet parmesan i risottoen.

 

5. Servering: Anret risottoen med friskhøvlet parmesan, og servér straks den varme risotto.

 

TIP: I mange supermarkeder kan du købe skyllet, hakket grønkål, som er klar til brug.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat - Få opskriften her

Onsdag: Grønkålssuppe med skinke og pasta - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesticks og lun couscous-salat med granatæble og mynte - Få opskriften her

Fredag: Marineret andebryst med rødkålssalat - Få opskriften her