Aftensmad
19. november 2015(Opdateret 19.11.15)

Marineret andebryst med rødkålssalat

En god marinade gør underværker for smagen, samtidig med at kødet mørnes. Her får du opskriften på marineret andebryst med rødkålssalat
Af: Marie Melchior
Marineret andebryst med rødkålssalat

Foto: Line Falck

En god marinade gør underværker for smagen, samtidig med at kødet mørnes. Her får du opskriften på marineret andebryst med rødkålssalat
30 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebrystfileter a 400 g
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flydende honning

STEGTE KARTOFLER

  • 700 g små kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • flagesalt

RØDKÅLSSALAT

  • 400 g frisk rødkål
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 50 g valnødder
  • 2 æbler
  • 2 små julesalater
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • saft af 1 appelsin
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Fremgangsmåde

1. Marineret andebryst: Rids skindet på andebrysterne, og læg dem i en frysepose. Skræl og hak ingefær fint, og bland det med presset hvidløg, koriander, sojasauce, olie og honning. Hæld marinaden i fryseposen, og lad andebrysterne trække på køl i 30 minutter. 2. Stegte kartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, krydr med salt, og bag dem møre i ovnen ved 200° i 30 minutter. 3. Læg andebrysterne på en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Lad dem trække tildækket i 10 minutter, før du skærer dem i skiver. 4. Rødkålssalat: Snit rødkål fint. Hak abrikoser og valnødder. Skyl æblerne, og skær dem i fine både. Snit julesalater fint (gem evt. nogle blade til pynt). Skyl og hak persille. Vend alle ingredienserne sammen i en skål, og hæld olie og appelsinsaft over. Krydr med salt og peber.

Få flere opskrifter med andebryst her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.