Marineret andebryst med rødkålssalat
Aftensmad

Marineret andebryst med rødkålssalat

19. november 2015Opdateret 3. april
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
En god marinade gør underværker for smagen, samtidig med at kødet mørnes. Her får du opskriften på marineret andebryst med rødkålssalat
30 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebrystfileter a 400 g
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flydende honning

STEGTE KARTOFLER

  • 700 g små kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • flagesalt

RØDKÅLSSALAT

  • 400 g frisk rødkål
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 50 g valnødder
  • 2 æbler
  • 2 små julesalater
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • saft af 1 appelsin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1. Marineret andebryst: Rids skindet på andebrysterne, og læg dem i en frysepose. Skræl og hak ingefær fint, og bland det med presset hvidløg, koriander, sojasauce, olie og honning. Hæld marinaden i fryseposen, og lad andebrysterne trække på køl i 30 minutter. 2. Stegte kartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, krydr med salt, og bag dem møre i ovnen ved 200° i 30 minutter. 3. Læg andebrysterne på en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Lad dem trække tildækket i 10 minutter, før du skærer dem i skiver. 4. Rødkålssalat: Snit rødkål fint. Hak abrikoser og valnødder. Skyl æblerne, og skær dem i fine både. Snit julesalater fint (gem evt. nogle blade til pynt). Skyl og hak persille. Vend alle ingredienserne sammen i en skål, og hæld olie og appelsinsaft over. Krydr med salt og peber.

Få flere opskrifter med andebryst her

Læs også