Paella med skalrejer og safran
Hovedretter

Paella med skalrejer og safran

Skalrejer kaldes også pil selv-rejer, og de skal pilles ved bordet inden spisning. Husk servietter! Her får du opskriften på paella med skalrejer og safran

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

½ l hønsebouillon
½ g stødt safran
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 rød peberfrugt
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. stødt gurkemeje
salt og peber
3 dl risottoris
1 dåse hakkede tomater
300 g store skalrejer

TIL SERVERING

1 citron

Opskrift - sådan laver du paella med skalrejer og safran 

 
1. Varm hønsebouillonen op, hæld den i en skål, og tilsæt safran. Rør godt rundt, og stil skålen til side. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele i olie på en dyb pande, til løgene er klare. Rens peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl og hak persille, og vend halvdelen på panden (gem resten til pynt) sammen med peberfrugt. Drys med paprika, gurkemeje, salt og peber, og lad det hele stege i yderligere et par minutter. Skyl risene, og vend dem i panden. Hæld safranbouillon­en på panden sammen med hakkede tomater. Rør rundt.
 
2. Læg låg på panden (eller dæk med alufolie), og lad paellaen simre i 30 minutter, til væsken er næsten fordampet. Fordel rejerne oven på retten, læg låg på, og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter.
 
3. SERVERING: Drys paellaen med den resterende persille, og servér med citron skåret i både.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto - Få opskriften her

Onsdag: Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling - Få opskriften her

Torsdag: Ramensuppe med bøf og æg - Få opskriften her

Fredag: Indisk lammecurry med cashewnødder - Få opskriften her