Mad
12. august 2013

Skaldyrssuppe

En lækker, nem suppe, der kan tilsættes forskellige slags fisk og skaldyr. Server den evt. i mindre portion som forret. Kan du kun få muslinger i net med 1 kg, så brug dem alle og tag de overskydende ud af skallen og sæt på køl til en lækker forret i morgen med resten af hvidløgsmayonnaisen.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/34/mad/skaldyr-612x325.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Skaldyrssuppe med fisk

Det tager ca. 30 min. at tilberede skaldyrssuppe med fisk

Er du vild med skaldyr? Prøv også denne skønne opskrift på thaikrydrede tigerrejer

Sådan gør du
Damp hakket skalotteløg og hvidløg i olie i en stor gryde. Rør snittede champignoner og fennikel i. Damp et øjeblik og rør cognac og tomatpuré i. Hæld hvidvin i, kog 1 min. og tilsæt fiskefond og evt. safran. Skrub muslingerne og kassér dem, der ikke lukker sig. Kom muslinger og rejer i suppen og kog under låg i 2-3 min. Skær fisken i mindre stykker og læg i. Kog forsigtigt i 2 min. Smag til og servér med mayonnaise, rørt med presset hvidløg og citronsaft, samt brød.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.