toast
Hovedretter

Omvendt toast med pesto og vesterhavsost

Læg ost og skinke uden på toasten i stedet for mellem brødskiverne, og giv den simple klassiker et ekstra sprødt tvist. Her får du opskriften på omvendt toast med pesto og vesterhavsost

Omvendt toast med pesto og vesterhavsost 

Tid: 15 minutter 
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 godt surdejsbrød
250 g serranoskinke (ca. 16 skiver) 
175 g Vesterhavsost fra Thise (eller anden gouda-ost)
smør og/eller olivenolie til stegning
 
 
PERSILLEPESTO
100 g mandler
25 g friskrevet Vesterhavsost (eller parmesan)
100 g bredbladet persille
saft af ½ citron
1 dl olivenolie
salt
 
PRØV OGSÅ: Små toast med bløde løg
 

Opskrift - sådan laver du omvendt toast med pesto og vesterhavsost 

 
1. PERSILLEPESTO: Rist mandlerne på en tør pande, og blend dem sammen med friskrevet ost, persille, citronsaft, olie og salt i en blender eller minihakker. Tilsæt evt. mere olie, indtil pestoen har opnået den rette konsistens.
 
2. Skær brødet i skiver, så du får den mængde toasts, I ønsker. Smør halvdelen af skiverne med pesto. Rul den anden halvdel af brødet ind i to stykker serranoskinke hver, og klap dem sammen med brødet smurt med pesto, så skinken bliver holdt på plads. Opvarm smør og/eller olie på en pande (brug gerne en grillpande), og læg toastene på panden med skinken nedad. Læg osteskiver oven på hver toast, så det smelter en smule. Vend dem på panden, når skinken er sprød, så osten bliver flot gylden. Servér straks.
 
TIP: Gem gerne halvdelen af persillepestoen til fredagens måltid.