oksekød
Hovedretter

Oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler

Drys først thaibasilikum over retten lige før servering – ellers forsvinder den søde, krydrede smag fra de grønne blade. Her får du opskriften på oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler

Oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler til 4 personer

Tid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g oksekød i strimler
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 frisk grøn chili
3 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 broccoli
1 dåse sorte bønner
1 dl sojasauce
4 dl hønsebouillon
 
TILBEHØR
300 g fuldkornsnudler
1 bundt forårsløg
1 bundt thaibasilikum
 
PRØV OGSÅ: Lynstegt oksekød med sprøde grøntsager
 

Opskrift - sådan laver du oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler 

 
1. Steg kødstrimlerne i olie i en wok eller en stor pande i 2 minutter, til de er gyldne. Rens chilien, og skær den i skiver. Skræl og riv ingefær fint. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skyl broccoli, og skær den i buketter. 
 
2. Steg chili, ingefær, hvidløg og broccoli sammen med oksekødet i nogle minutter. Hæld væden fra bønnerne, og bland dem i retten sammen med sojasauce og bouillon. Kog op.
 
3. TILBEHØR: Kog nudler efter anvisningen på pakken. Afdryp, og vend dem i retten. Rens forårsløg, skær dem i skrå skiver, og vend dem i retten sammen med hakket thaibasilikum, lige før retten skal serveres.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lime-kylling med tomatsalat og groft brød - Få opskriften her

Onsdag: Paneret fisk i tacoskaller - Få opskriften her

Torsdag: Grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto - Få opskriften her

Fredag: Svinemørbrad med fuldkornspasta, feta og avocado - Få opskriften her