Hovedretter

Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat

Svinemørbrad er perfekt til thailandske satayspyd. Husk at servere spyddene med det klassiske tilbehør bestående af en asiatisk agurkesalat med rødløg og chili og den evigt gode peanutbuttersauce. Her får du opskriften på mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat

Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat 

Tid: 40 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
8 bambusspyd 
 
 
MARINADE
4 spsk. kokosmælk
2 spsk. olie
2 spsk. fiskesauce
3 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
2 spsk. karry
 
AGURKESALAT
2 agurker
1 stort rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld koriander
1 dl risvins/æblecidereddike
1 spsk. honning
1 tsk. salt
 
PEANUTBUTTERSAUCE
2 dl kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2 tsk. rød karrypasta
saft af ½ limefrugt
1-2 spsk. fiskesauce
 
TILBEHØR
4 dl jasminris
 
 

Opskrift - sådan laver du mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat

 
1. MARINADE: Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, fintrevet ingefær, presset hvidløg og karry sammen til en marinade. Fjern sener og fedt fra mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 30 minutter.
 
2. AGURKESALAT: Skær agurkerne fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike, honning og salt sammen i en skål, så honningen opløses. Tilsæt agurkestrimler, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
 
3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
4. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
 
5. PEANUTBUTTERSAUCE: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger. Smag til, og servér til satayspyd, agurkesalat og ris.