Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat
19. september 2019
Af:
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat. Krydret med klassisk thailandsk satay-marinade.
15 min
4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket kyllingekød
2 spsk. kokosmælk
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. karry
3 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
MANGOSALAT
1 mango
1 rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 dl risvinseddike
½ tsk. salt
PEANUTBUTTERSAUCE
2 dl kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2 tsk. rød karrypasta
½ lime
2 spsk. fiskesauce
TILBEHØR
4 dl jasminris
Sådan laver du kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat
FARS: Rør kyllingekød, kokosmælk, fiskesauce og karry sammen i en skål.
Riv ingefær fint.
Pil og pres hvidløg. Rør begge dele i farsen, og stil farsen på køl i 30 minutter.
MANGOSALAT: Skræl mango, og skær den i tern.
Pil og hak rødløget fint.
Rens og hak chilien helt fint.
Hak koriander groft.
Rør eddike og salt sammen i en skål.
Tilsæt mangotern, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
FARS FORTSAT: Form små frikadeller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
PEANUTBUTTERSAUCE: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen op til kogepunktet under omrøring.
Tag saucen af blusset, så snart den koger.
Smag til, og servér til kyllingefrikadeller, mangosalat og ris.
Se også
Mad
Fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade
Se også
Mad
Pasta med svampe og italiensk pølse
Se også
Mad
Forårsruller med svampe og svinekød
Læs mere om:
Opskrifter med kylling
|
kyllingefrikadeller
|
Opskrifter på frikadeller
|
peanutbutter
|
mangosalat
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også