Hovedretter

Medister med blomkålskartoffelmos

Du plejer nok ikke at blande blomkål i kartoffelmosen, men det smager virkelig godt og giver samtidig ekstra fibre. Her får du opskriften på medister med blomkålskartoffelmos

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g medisterpølse
smør til stegning

BLOMKÅLS-KARTOFFEL-MOS

1 blomkål
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 kg kartofler
25 g smør
ca. 1 dl mælk

TIL SERVERING

frisk persille
sennep

Opskrift - sådan laver du medister med blomkålskartoffelmos 

 

1. BLOMKÅLS-KARTOFFEL-MOS: Tænd ovnen på 220°. Skyl og skær små buketter af blomkål, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, krydr let med salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør, ½ dl mælk og halvdelen af de ristede blomkålsbuketter, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt evt. mere mælk, og mos, til konsistensen er ensartet. Smag til med salt og peber. Læg låg på gryden for at holde mosen varm.
 
2. Steg medisterpølsen i smør på en pande, til den er gylden og sprød.
 
3. SERVERING: Fordel mosen i en skål, og top med de resterende blomkålsbuketter. Skyl og hak persillen, og drys det over mosen. Servér medisteren med mos og sennep.