Mad
2. marts 2022

Medisterpølse

Medisterpølse er en sand klassiker, men har du prøvet at lave medisterpølse selv? Det er ikke nær så svært, som man skulle tro. I denne opskrift anbefaler vi, at du serverer din hjemmelavede medisterpølse med timiansennep.
Af: Louisa Lorang
Medisterpølse

Foto: Anders Schønnemann

Medisterpølse er en sand klassiker, men har du prøvet at lave medisterpølse selv? Det er ikke nær så svært, som man skulle tro. I denne opskrift anbefaler vi, at du serverer din hjemmelavede medisterpølse med timiansennep.
8 stk

Medisterpølse

  • 400 g hakket svinekød
  • 2 tsk. salt
  • 1 lille løg, revet
  • 1 spsk. tørret timian
  • ½ tsk. allehånde
  • 1 dl hvedemel
  • 2½ dl kold mælk (eller vand)
  • 1 æg
  • 1-2 meter svinetarm, vasket (bestilles hos slagteren)

Timiansennep

  • 1 dl dijonsennep
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. hakket timian

Tilbehør

  • rødbeder
Annonce

Sådan laver du medisterpølse

  1. Medisterpølse: Rør kødet med salt, løg, timian, allehånde, mel, mælk og æg.
  2. Farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
  3. Kom farsen i en sprøjtepose med en stor tylle for enden, og træk tarmen på tyllen - eller kom den i en kødhakker med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet.
  4. Pres farsen i tarmen. Den skal ikke være for fyldt - tænk på rå grillmedister fra slagteren - drej tarmen rundt, hver gang du har den pølselængde, du ønsker.
  5. Fortsæt, til der ikke er mere fars.
  6. Luk enderne, og prik forsigtigt pølserne med en nål.
  7. Kog dem forsigtigt i vand lige under kogepunktet i ca. 10 minutter.
  8. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle.
  9. Gem dem i op til et døgn i køleskab, eller smid dem direkte på en varm pande med lidt olie.
  10. Steg dem ved medium varme, til de er lækre og sprøde.
  11. Timiansennep: Rør sennep, honning og hakket timian sammen.
  12. Servér de varme pølser med sennep og rødbeder til din julefrokost.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.