Hovedretter

Madplan: Syltet torsk, kåldolmere og lammekølle

Madplan: Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have syltet torsk med grov mos og bønnesalat, kåldolmere og hvedekerner med forårsløg og lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her

Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
3 oksebøffer (entrecote) a 150 g
12-16 kyllingeunderlår
500 g hakket kalvekød
1 lammekølle, 2.200 g (få slagteren til at fjerne benet)
600 g torskefilet med skind
 
FRUGT OG GRØNT
700 g små tomater
1 spidskål
4 bagekartofler
600 g små kartofler
600 g jordskokker
10 gulerødder
saft og skal af 1 usprøjtet citron
1 fennikel
1 lille bundt bladselleri
2 løg
9 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 portobellosvampe
½ frisk rød chili
1 bakke blandede salatskud
200 g grønne bønner
2 avocadoer
1 palmekål eller savojkål
1½ bundt timian
evt. skovsyre
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
2 æg
½ dl mælk
100 g mandler
100 g ristede mandler
4 dl hvedekerner
4½ dl rødvin
3½ dl brun fond
8 store skiver groft brød
6-7 cm daggammelt rugbrød
1 skive rugbrød
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 dl eddike
sukker
2 spsk. paprika
kødsnor