Grøn risotto med bacon
Aftensmad

Grøn risotto med bacon

23. maj 2019Opdateret 9. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv den klassiske risotto et klædeligt grønt tvist med asparges, ærter og squash. Her får du opskriften på grøn risotto med bacon
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 squash
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • salt og peber
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønsebouillon
  • 50 g friskrevet parmesan
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g ærter fra frost

TIL SERVERING

  • 200 g bacon
  • 1 håndfuld ærteskud

Opskrift - sådan laver du grøn risotto med bacon

1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Skyl squashen, og riv den groft. Lad den revne squash stege med i gryden, til den begynder at falde sammen. Skyl og hak basilikum og persille, og vend det i gryden. Krydr med salt og peber. Skyl risene, og vend dem i gryden. Hæld hvidvin ved, og lad den fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækket hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente. Tilsæt friskrevet parmesan og revet citronskal. Hæld frosne ærter i risottoen, og rør rundt, til de er tøet op. Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne. 2. SERVERING: Steg bacontern sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér risottoen toppet med skyllede ærteskud og bacon.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også