Mad
7. april 2022

Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole

Tortillapandekager er let og lækker hverdagsmad. Spis de åbne, fyldte tortillaer med kniv og gaffel, eller rul dem stramt sammen, og spis dem med fingrene.
Af: Camilla Zarah Lawes
Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole

Foto: Columbus Leth

Tortillapandekager er let og lækker hverdagsmad. Spis de åbne, fyldte tortillaer med kniv og gaffel, eller rul dem stramt sammen, og spis dem med fingrene.
4 personer
Tid i alt 35 min

TORTILLAPANDEKAGER

  • 3 dl jasminris
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. solsikkeolie til stegning
  • 2 spsk. mexicansk krydderi
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt

SALAT

  • 2 hjertesalater
  • 1 gul peberfrugt
  • ½ bundt koriander

GUACAMOLE

  • 2 modne avocadoer
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommen
  • salt

TIL SERVERING

  • 8 tortillapandekager
  • frisk koriander
  • Kog jasminris efter anvisningen på pakken.
Annonce

1. Steg kødet i olie tilsat mexicansk krydderi. Skyl bønnerne i en sigte, og lad dem stege med på panden sammen med de kogte ris. Krydr med cayennepeber og salt.

2. Salat: Skyl salaterne, og skær dem i tynde både. Skyl og rens peberfrugten, og skær den i små tern. Pluk koriander (gem lidt til pynt), og bland det hele sammen.

3. Guacamole: Flæk avocadoerne, skrab kødet ud, og mos det med en gaffel sammen med yoghurt. Smag til med presset hvidløg, spidskommen og salt.

4. Servering: Lun pandekagerne som anvist på pakken. Smør dem med guacamole, og top med oksekød, salat og plukket koriander.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.