Torsdag, 23. maj 2019 - 7:10 - af Emma Martiny, Foto: Winnie Methmann
Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.
Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.
Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her
Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her
Mandag: Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler - Få opskriften her
Tirsdag: Fyldte portobellosvampe med bønnesalat - Få opskriften her
Onsdag: Grøn risotto med bacon - Få opskriften her
Torsdag: Kylling korma med basmatiris - Få opskriften her
Fredag: Hotdogs med rødløgsrelish - Få opskriften her
TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE
KØD OG FISK:
800 g kullerfilet
200 g bacon
500 g kylling i strimler
8 gode grillpølser
FRUGT OG GRØNT:
1 kg små kartofler
6 fed hvidløg
2 løg
5 rødløg
2 bundter grønne asparges
150 g grønne bønner
1 agurk
1 hjertesalat
4 store portobellosvampe
50 g frisk spinat
1 porre
1 squash
1 moden avocado
2 cm frisk ingefær
1 limefrugt
½ usprøjtet citron
1 håndfuld ærteskud
1 potte frisk basilikum
1 potte rød skovsyre
1 bundt bredbladet persille
1 bundt frisk dild
1 håndfuld frisk koriander
FERSKVARER OG KOLONIAL:
2 dl piskefløde
100 g flødeost naturel
100 g parmesan
2 spsk. smør
1 dl yoghurt naturel 3,5 %
200 g ærter fra frost
1 dl grøn pesto
1 dl græskarkerner
290 g kalamataoliven
4 dl risottoris
4 dl basmatiris
2 dl hvidvin
3 dl æblecider
1½ l hønsebouillon
1 dåse sorte bønner
1 dåse kokosmælk
2 spsk. koncentreret tomatpuré
20 g mandelflager
8 pølsebrød
1 dl saltede mandler
4 spsk. sennep
3 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. honning
1 tsk. hele rosa peberkorn
3 spsk. garam masala
1 spsk. karry
1 tsk. flagesalt
DU SKAL OGSÅ BRUGE:
salt og peber
olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike