Mad
7. april 2022

Salat med råmarineret laks og rugbrødscroutoner

Brug salat med laks som et skønt aftensmåltid med tanker på forår og sommer lige om hjørnet
Af: Louisa Lorang
Salat med råmarineret laks og rugbrødscroutoner

Foto: Anders Schønnemann

Brug salat med laks som et skønt aftensmåltid med tanker på forår og sommer lige om hjørnet
4 personer

INGREDIENSER

  • 3 tsk. fintrevet økocitronskal
  • ½ dl citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • 300 g laks (Husk, at når du spiser rå laks, bør den have været frosset i mindst 24 timer ved ÷20°)
  • salt

Croutoner

  • 4 ca. 1 cm tykke skiver rugbrød
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Dressing

  • 200 g cremefraiche 18 %
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 håndfuld kørvel, finthakket
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • salt

Salat

  • 100 g blandet salat
  • 1 håndfuld dild, plukket
  • 1 håndfuld kørvel, plukket
  • 1 dl hakket purløg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 agurk
  • 2 avokadoer i skiver
Annonce

1. Rør citronskal, citronsaft og sukker sammen. Skær laksen i tynde skiver, og vend den i marinaden. Lad den trække indtil servering.

2. Skær rugbrødet i ca. 1 cm store terninger. Vend dem med olie og salt, og steg dem sprøde på en varm pande eller i en 200° varm ovn.

3. Rør cremefraiche med sennep, kørvel, purløg og dild, og smag til med salt.

4. Vend salaten med en smule eddike og olivenolie, og krydr med salt og peber.

5. Lav tynde strimler af agurken med en tyndskræller eller på et mandolinjern.

6. Anret salaten toppet med agurk, avokado og laks. Servér straks med et drys sprøde croutoner

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.