Lynstegte grøntsager i wok
Mad

Lynstegte grøntsager i wok

17. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
I denne uge står den på lækre retter fyldt med vitaminer og energi. Her får du opskriften på lynstegte grøntsager i wok
4 personer

INGREDIENSER

  • 450 g broccoli
  • 2 bundt forårsløg eller 1 porre
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 350 g champignoner
  • 100 g bønnespirer
  • 3 dl hakket grønkål
  • 3 spsk. neutral olie til stegning (f.eks. vindruekerneolie)

INGEFÆRSAUCE

  • 5 cm frisk ingefær
  • 2-3 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2½ dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

RISTEDE MANDLER

  • 50 g smuttede mandler
  • 2 tsk. olie
  • ½ spsk. sojasauce
  • 1 nip tørrede chiliflager

Tilbered grøntsagerne ved lynstegning, så de stadig er sprøde og lækre. Retten kan evt. serveres med kogte nudler som tilbehør.

1. Bræk broccolien i buketter, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Snit forårsløg på skrå, og skær hvidløg i tynde skiver. Skær peberfrugt i strimler. Rens champignoner, og skær i tykke skiver. Skyl bønnespirer og grønkål.

2. Ingefærsauce: Skræl og riv ingefæren, og pisk alle dele til saucen sammen.

3. Ristede mandler: Rist mandlerne let på en tør pande. Hæld olie og soja over, og lad det dampe væk. Drys med chili, og hæld mandlerne på et stykke bagepapir.

4. Varm lidt olie godt op i en wok. Rist broccolien et par minutter. Tag den op. Steg peberfrugt, forårsløg og hvidløg 1-2 minutter. Tag det op. Kom lidt ny olie i, og rist grønkål 2 minutter. Tag den op. Hæld ingefærsaucen i, og pisk konstant, til den tykner. Kom alle de stegte grøntsager tilbage i wokken sammen med svampe, og varm kort igennem. Vend bønnespirer i til sidst, og sluk.

Læs også