

Rispilaf med nødder og barbecueschnitzler
INGREDIENSER
- 3-4 skinkeschnitzler
- eller koteletter uden ben
- salt og friskkværnet peber
- et drys tørrede chiliflager
- olie til stegning
- 2 spsk. barbecuesauce
- 1 spsk. sojasauce
RISPILAF
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 gul peberfrugt
- 3 stængler bladselleri
- 6 tørrede abrikoser
- 2 spsk. olie til stegning
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 3 dl basmatiris
- 6 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
TIL SERVERING
- 50 g cashewnødder
- frisk koriander eller mynte
Rispilaffen kan spises som tilbehør til andet kød eller som kold frokostsalat.
1. Rispilaf: Skær alle grøntsagerne ud i fine terninger og abrikoserne i små stykker. Svits det hele i olie i en bred gryde. Drys krydderierne over, og svits videre i 1 minut. Rør risene i, og tilsæt bouillon. Lad det hele simre under låg i 20 minutter, til risene er møre.
2. Dup kødet tørt, og krydr med salt, peber og chiliflager. Brun kødet hurtigt på begge sider, og læg det i et lille ovnfast fad. Bland barbecuesauce og sojasauce, og hæld det over kødet. Sæt fadet i en 200° varm ovn ca. 10 minutter, evt. med grill de sidste 5 minutter.
3. Servering: Rør risene igennem, og smag til. Anret med kød skåret i brede stykker på tværs, og drys med cashewnødder og krydderurt.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce - Få opskriften her
Oksesteaks med lilla løgkompot - Få opskriften her