Aftensmad

Rispilaf med nødder og barbecueschnitzler

af Susanne Palmqvist 8. april 2022
Foto:Henrik Freek
I denne uge står den på lækre retter fyldt med vitaminer og energi. Her får du opskriften på rispilaf med nødder og barbecueschnitzler
10 min 4 personer

INGREDIENSER

  • 3-4 skinkeschnitzler 
  • eller koteletter uden ben
  • salt og friskkværnet peber
  • et drys tørrede chiliflager
  • olie til stegning
  • 2 spsk. barbecuesauce
  • 1 spsk. sojasauce

RISPILAF

  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 3 stængler bladselleri
  • 6 tørrede abrikoser
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl hønse- eller grøntsagsbouillon

TIL SERVERING

  • 50 g cashewnødder
  • frisk koriander eller mynte

Rispilaffen kan spises som tilbehør til andet kød eller som kold frokostsalat.

1. Rispilaf: Skær alle grøntsagerne ud i fine terninger og abrikoserne i små stykker. Svits det hele i olie i en bred gryde. Drys krydderierne over, og svits videre i 1 minut. Rør risene i, og tilsæt bouillon. Lad det hele simre under låg i 20 minutter, til risene er møre.

 

2. Dup kødet tørt, og krydr med salt, peber og chiliflager. Brun kødet hurtigt på begge sider, og læg det i et lille ovnfast fad. Bland barbecuesauce og sojasauce, og hæld det over kødet. Sæt fadet i en 200° varm ovn ca. 10 minutter, evt. med grill de sidste 5 minutter.

 

3. Servering: Rør risene igennem, og smag til. Anret med kød skåret i brede stykker på tværs, og drys med cashewnødder og krydderurt.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce - Få opskriften her

Oksesteaks med lilla løgkompot - Få opskriften her

Ovnbagt fisk med to slags rødbeder - Få opskriften her

Lynstegte grøntsager i wok - Få opskriften her