

Oksesteaks med lilla løgkompot
DET SKAL DU BRUGE
- 4 tynde steaks af mørt oksekød (f.eks. inderlår)
- salt og friskkværnet peber
- 15 g smør til stegning
- 3 små/medium rødløg
- 1½ spsk. olie til stegning
- 2 spsk. solbæreddike (eller balsamico)
- 1 dl bouillon
- 1 kvist frisk timian
- 1½ dl frosne solbær el. blåbær
- salt og friskkværnet peber
- 20 g koldt smør
- 1,2 kg skyllede kartofler
- olie
- salt og friskkværnet peber
- 1 bakke spæde salatblade
- 2 tsk. olivenolie
- 2 tsk. solbæreddike
- salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du oksesteaks med lilla løgkompot
1. Råstegte kartofler: Skær kartofler i både, vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter.
2. Dup steaksene tørre, og krydr med salt og peber. Steg dem i smør på en varm pande 1-2 minutter, og sæt panden til side.
3. Løgkompot: Pil og halvér rødløg, og skær i tynde skiver. Steg dem i olie på panden ved svag varme i 10 minutter. Kom eddike på, og kog den helt ind. Tilsæt bouillon, timian og frosne bær, og småkog 5 minutter. Smag til med salt og peber. Skær smørret i små terninger, og vend dem i til sidst.
4. Salat: Vend skyllet salat med olie, eddike, salt og peber. Læg løgkompot på kødet, og servér med salat og kartofler
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce - Få opskriften her
Rispilaf med nødder og barbecueschnitzler - Få opskriften her