svinekød
Mad

Lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner

16. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 35: Ugens fredagsopskrift er lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g svinekød i tern
  • 1 aubergine
  • 200 g friske grønne bønner
  • 1 frisk rød chili
  • olie til stegning
  • 2 hjertesalater
  • 1 bundt koriander

SOJAMARINADE

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. muscovadosukker
  • 4 spsk. solsikkeolie

TILBEHØR

  • 200 g nudler

TIL SERVERING

  • saft af 1 limefrugt

Muscovadosukkeret giver marinaden en karamelagtig smag med et strejf af anis. Alternativt kan du bruge brun farin.

1. Sojamarinade: Pres hvidløget, og rør det sammen med fiskesauce, sojasauce, muscovadosukker og olie. Læg svinekødet i en skål, hæld sojamarinaden over, og lad kødet marinere i 15 minutter.

2. Skyl auberginen, og skær den i tern. Skyl og nip bønnerne. Rens chilien, og hak den fint. Steg kødet lidt ad gangen i olie i en wok eller på en pande i 3-4 minutter. Læg det til side, og hold det varmt. Hæld lidt mere olie i wokken, og steg aubergine, bønner og chili i 4-5 minutter. Tilsæt kødet, og varm det hele godt igennem. Skyl og snit hjertesalater. Hak koriander. Vend hjertesalater og koriander i wokretten.

3. Tilbehør: Kog nudler efter anvisningen på pakken.

4. Servering: Pres limesaft over wokretten, og servér med nudler til.

Læs også