Hovedretter

Lammefilet med jordskokker, lime og koriander

De små delikate stykker helt afpudset lam, er hurtige at tilberede, og meget møre og lækre. De sælges under forskellige navne som filet og mignon, men du kan også bruge mørbrad (de skal bare steges ultra kort). Er du ikke vild med koriander, så drys med persille

(2 personer)
2 stykker afpudset lamme-filet/mignon, i alt 250-300 g
olie
1 fed hvidløg
salt og kværnet peber
250-300 g jordskokker i terninger
1½ spsk. olie
25 g grofthakkede mandler
1 lille rød chili, finthakket
fintrevet skal af 1 limefrugt
lidt fine, små salatblade, evt. frisé

Gnid kødet med lidt olie, et overskåret hvidløgsfed og peber. Lad det stå på bordet i ½ time inden stegning.
Skrub og skræl evt. jordskokkerne, og skær dem ud. Steg dem i olie i ca. 5 minutter. Kom mandler og chili ved, og steg videre i 3-5 minutter, til de er tilpas møre, men har lidt bid. Smag til med limeskal, salt og peber til sidst.
Brun lammefileterne ved stærk varme på alle sider. Vend dem, så de steger 1-2 minutter på alle 4 sider. De skal give lidt efter, når du trykker på kødet. Lad dem trække lidt, og drys med salt. Skær dem i tynde skiver på skrå, og anret dem oven på jordskokker og lidt salat. Drys med hakket koriander.

Helstegt kyling med linsesalat

Lette og lækre
forretter
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk
Læs mere om: