Annonce
Aftensmad
29. oktober 2021(Opdateret 29.10.21)

Lammeculotte med chutney og stegt radicchio

Der bliver ikke så meget at lave sauce af, når du steger de små stykker lam. Men denne sødlige chutney-sky kan du lave, mens kødet steger, og vende stegeskyen i til sidst. Smagen er intens og både sød og syrlig
Af: Susanne Palmqvist
Lammeculotte med chutney og stegt radicchio

Foto: Anders Schønnemann

Der bliver ikke så meget at lave sauce af, når du steger de små stykker lam. Men denne sødlige chutney-sky kan du lave, mens kødet steger, og vende stegeskyen i til sidst. Smagen er intens og både sød og syrlig
30 min2 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 1 stor lammeculotte el. 2 små
  • salt og knust peber
  • 1 spsk. olie

Chutneysky

  • 1 mellemstort rødløg i terninger/tynde både
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 6 tørrede abrikoser i små terninger
  • 1 lille kvist rosmarin el. timian, hakket
  • 2 spsk. mangochutney
  • 1 dl vand/bouillon
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 spsk. gastrik (f.eks. Meyers) el. lidt balsamico
  • 1 radicchio i lange tynde strimler

Tilbehør

  • 400-500 g små kartofler med skræl
  • olie
  • citronsaft
  • peber
Annonce

Opskrift - Sådan laver du lammeculotte med chutney og stegt radicchio

  1. Brun culotten godt på alle sider. Krydr med salt og peber, og læg den i et lille ovnfast fad. Steg den ved 190° i 16-25 minutter efter størrelse. Tag den ud, og dæk den med folie.
  2. Sæt halve kartofler vendt med olie, citronsaft og peber ind samtidig. De skal stege i ca. ½ time.
  3. Svits løg og hvidløg i en dyb pande eller bred gryde. Kom abrikoser og krydderurter i, og lad det stege i et par minutter.
  4. Kom chutney, vand/bouillon og vin i, og lad det simre helt stille uden låg.
  5. Hæld skyen fra lammeculotten i til sidst, og smag til med gastrik eller lidt balsamico.
  6. Pil bladene af salaten, og skær dem i 3-4 lange strimler. Lynsteg dem på panden, til de lige krøller sammen.
  7. Skær kødet i skiver, og anret på en bund af chutneysky med salat og kartofler omkring.

Tip: I stedet for den stegte, bitre, røde salat kan du bruge julesalat eller en frisk grøn salat med lidt bitre blade imellem. Gastrik er en tyk, indkogt eddike-sukker-masse, som fås i mange supermarkeder.

Se flere opskrifter med lam her.

Er du på udkig efter flere lækre opskrifter med lam? Så se med herunder

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.