Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
5. januar 2022
Af:
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Lammekødet må gerne have en høj fedtprocent, hvis det skal være ægte tyrkisk. Her får du opskriften på tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
15 min
4 personer
Tid i alt 2 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE
15 g gær
2½ dl vand
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
4 dl hvedemel, tipo 00
evt. en pizzasten
FYLD
250 g hakket lammekød
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. harissa (chilisauce)
1 spsk. røget paprika
2 spsk. finthakket bredbladet persille
salt og friskkværnet peber
lidt olie
TOPPING
1 citron
4 tomater
syltede chilier
bredbladet persille
Opskrift - sådan laver du tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie.
Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
Fyld: Læg kødet i en skål.
Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber.
Tænd ovnen på 275-300°, og varm evt. en pizzasten med i ovnen.
Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
Fordel farsen på dejen, og dryp med olie.
Bag pizzaerne i ovnen (evt. oven på en varm pizzasten) i 7-12 minutter.
Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.
TIP
: Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.
Se også
Mad
Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing
Læs mere om:
Opskrifter på pizza
|
Opskrifter med lam
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også