Hovedretter

Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos

Brug blomkålshovedet på to forskellige måder i samme ret og få spændende mad på bordet. Her får du opskriften på kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos

Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGELÅR
4 kyllingeoverlår
4 kyllingeunderlår
1 spsk. karry
1 spsk. spidskommen
1 spsk. paprika
2 spsk. olivenolie
 
BLOMKÅLS-CRUMBLE
½ blomkål (uden stok)
2 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
BLOMKÅLSMOS
2 bagekartofler
½ blomkål (med stok)
100 g smør
salt og friskkværnet peber
 
DRYS
frisk koriander
 
PRØV OGSÅ: Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål
 

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland krydderierne sammen, og drys dem over kyllingelårene. Dryp med olie. Steg kyllingelårene i ovnen i 35 minutter.
 
2. Blomkåls-crumble: Blend blomkålen fint i en foodprocessor eller blender. Steg kålen i olie på en pande ved lav varme, til det er helt mørt. Krydr med salt og peber.
 
3. Blomkålsmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i stykker (også hele stokken), og kog den i usaltet vand sammen med kartoflerne. Hæld vandet fra, og blend det til mos (gerne med en stavblender). Brun smørret i en gryde, og tilsæt det undervejs, når du blender mosen. Smag til med salt og peber. Servér kyllingelårene med blomkåls-crumble og blomkålsmos drysset med koriander.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her

Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her

Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her

Fredag: Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter - få opskriten her