kåldolmere
Aftensmad

Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat

af Camilla Zarah Lawes 11. februar 2016
Foto: Columbus Leth
Det traditionelle kødfyld er skiftet ud med en frisk og cremet osteblanding. Her får du opskriften på kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat

Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL KÅLDOLMERE ½ spidskål, gerne rødt 250 g ricotta 100 g feta skal af 1 usprøjtet limefrugt salt og friskkværnet peber 16 skiver parmaskinke kødsnor ½ l hønsebouillon   SPRØD SALAT ½ spidskål, gerne rødt ½ dl olivenolie saft af 1 limefrugt salt og friskkværnet peber 1 rød peberfrugt 1 håndfuld bredbladet persille   TILBEHØR rugbrød   Er du vild med disse kåldolmere? Så prøv også de lækre kålpølser med spidskålsslaw - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat 

  1. Pluk 16 pæne blade af spidskålen. Skyl dem, og kog dem i 2 minutter i saltet vand i en stor sauterepande. Lad dem dryppe af på et viskestykke.   2. Tænd ovnen på 180°. Rør ricotta sammen med feta, fintrevet limeskal, salt og peber. Læg 1 stykke skinke på hvert kålblad, og fordel ricottablandingen ovenpå. Fold kålen sammen, og bind kødsnor omkring. Læg kåldolmerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og hæld bouillon over. Bag dem i ovnen i 15 minutter.   3. Sprød salat: Snit spidskålen helt fint, og vend den med olie, limesaft, salt og peber. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Bland den i salaten sammen med plukket persille. Servér med ristet rugbrød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her

Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her

Onsdag: Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos - få opskriten her

Fredag: Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter - få opskriten her