kåldolmere
Aftensmad

Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Det traditionelle kødfyld er skiftet ud med en frisk og cremet osteblanding. Her får du opskriften på kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat
15 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE TIL KÅLDOLMERE

  • ½ spidskål, gerne rødt
  • 250 g ricotta
  • 100 g feta
  • skal af 1 usprøjtet limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • 16 skiver parmaskinke
  • kødsnor
  • ½ l hønsebouillon

SPRØD SALAT

  • ½ spidskål, gerne rødt
  • ½ dl olivenolie
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld bredbladet persille

TILBEHØR

  • rugbrød

Opskrift - sådan laver du kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat 

 

1. Pluk 16 pæne blade af spidskålen. Skyl dem, og kog dem i 2 minutter i saltet vand i en stor sauterepande. Lad dem dryppe af på et viskestykke.

 

2. Tænd ovnen på 180°. Rør ricotta sammen med feta, fintrevet limeskal, salt og peber. Læg 1 stykke skinke på hvert kålblad, og fordel ricottablandingen ovenpå. Fold kålen sammen, og bind kødsnor omkring. Læg kåldolmerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og hæld bouillon over. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

 

3. Sprød salat: Snit spidskålen helt fint, og vend den med olie, limesaft, salt og peber. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Bland den i salaten sammen med plukket persille. Servér med ristet rugbrød.