mørbrad
Aftensmad

Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Alle rodfrugter er egnede til ovnbagning. Brug f.eks. persillerod eller knoldselleri i stedet for pastinak. Her får du opskriften på mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

MØRBRAD

  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

OLIVENTAPENADE

  • 16 sorte oliven med sten
  • 2 skiver toastbrød
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. dijonsennep

OVNBAGTE RODFRUGTER

  • 4 bagekartofler
  • 2-4 pastinakker
  • 12 cocktailtomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • bredbladet persille

1. Oliventapenade: Fjern sten fra oliven, og blend oliven med brød og skyllet, plukket persille. Rør sennep i.

 

2. Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne. Fordel det hele i et ovnfast fad; dryp med olie, og krydr med timianblade, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter.

 

3. Mørbrad: Afpuds mørbraden, og brun den på alle sider i olie på en pande. Smør oliventapenaden på, og steg mørbraden færdig i ovnen i ca. 10 minutter sammen med grøntsagerne. Skær mørbraden i skiver, og servér med ovnbagte grøntsager og et drys persille.

 

TIP: Tapenade i overskud? Brug det som dip til grøntsagerne.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her

Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her

Onsdag: Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos - få opskriten her

Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her