
1. Oliventapenade: Fjern sten fra oliven, og blend oliven med brød og skyllet, plukket persille. Rør sennep i.
2. Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne. Fordel det hele i et ovnfast fad; dryp med olie, og krydr med timianblade, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter.
3. Mørbrad: Afpuds mørbraden, og brun den på alle sider i olie på en pande. Smør oliventapenaden på, og steg mørbraden færdig i ovnen i ca. 10 minutter sammen med grøntsagerne. Skær mørbraden i skiver, og servér med ovnbagte grøntsager og et drys persille.
TIP: Tapenade i overskud? Brug det som dip til grøntsagerne.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her
Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her
Onsdag: Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos - få opskriten her
Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her