Hovedretter

Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær

Et herligt sommermåltid med smørstegt kulmule og syltede jordbær. Vær opmærksom på, at jordbærene skal trække mindst 2 timer. Her får du opskriften på kulmule med nye kartofler og syltede jordbær

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kulmulefilet
2 spsk. smør til stegning
salt og peber

SYLTEDE JORDBÆR

250 g friske jordbær
2 dl æblemost
2 dl æblecidereddike
1 håndfuld frisk timian
1 tsk. hele peberkorn
1 tsk. salt

TILBEHØR

1 kg nye kartofler
125 g blandet grøn salat
50 g koldt smør

Opskrift - sådan laver du kulmule med nye kartofler og syltede jordbær 

 
1. SYLTEDE JORDBÆR: Skyl og nip jordbær, og halvér dem på langs. Læg jordbærrene i et skoldet syltetøjsglas. Hæld æblemost, æblecidereddike, timian, peberkorn og salt i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, og lad lagen køle af, til den er fingervarm. Hæld den over jordbærrene i glasset. Sæt låg på, og stil syltetøjsglasset på køl i mindst 2 timer, dog gerne 1 døgn.
 
2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Skyl og tør salaten.
 
3. Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber. Servér kulmule med syltede jordbær, nye kartofler, koldt smør og grøn salat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grøn polentapizza med ærter og burrata - Få opskriften her

Onsdag: Mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa - Få opskriften her

Torsdag: Tunsandwich på ristet rugbrød - Få opskriften her

Fredag: Pasta med mørbrad i tomat-fløde-sauce - Få opskriften her