Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær
Hovedretter

Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær

Et herligt sommermåltid med smørstegt kulmule og syltede jordbær. Vær opmærksom på, at jordbærene skal trække mindst 2 timer. Her får du opskriften på kulmule med nye kartofler og syltede jordbær

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kulmulefilet
2 spsk. smør til stegning
salt og peber

SYLTEDE JORDBÆR

250 g friske jordbær
2 dl æblemost
2 dl æblecidereddike
1 håndfuld frisk timian
1 tsk. hele peberkorn
1 tsk. salt

TILBEHØR

1 kg nye kartofler
125 g blandet grøn salat
50 g koldt smør

Opskrift - sådan laver du kulmule med nye kartofler og syltede jordbær 

 
1. SYLTEDE JORDBÆR: Skyl og nip jordbær, og halvér dem på langs. Læg jordbærrene i et skoldet syltetøjsglas. Hæld æblemost, æblecidereddike, timian, peberkorn og salt i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, og lad lagen køle af, til den er fingervarm. Hæld den over jordbærrene i glasset. Sæt låg på, og stil syltetøjsglasset på køl i mindst 2 timer, dog gerne 1 døgn.
 
2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Skyl og tør salaten.
 
3. Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber. Servér kulmule med syltede jordbær, nye kartofler, koldt smør og grøn salat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grøn polentapizza med ærter og burrata - Få opskriften her

Onsdag: Mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa - Få opskriften her

Torsdag: Tunsandwich på ristet rugbrød - Få opskriften her

Fredag: Pasta med mørbrad i tomat-fløde-sauce - Få opskriften her