https://imgix.femina.dk/media/article/1418-mad-torsdag.jpg
Mad

Kebab i pitabrød med grønt og dressing

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på sunde retter forklædt som fastfood. Her får du opskriften på kebab i pitabrød med grønt og dressing
4 personer

INGREDIENSER

  • 4-8 pitabrød

KEBAB

  • 500 g hakket lamme- eller oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. fuldkornsmel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 2 hjertesalater
  • 1 bundt mynte
  • agurk
  • tomat

DRESSING

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. spidskommen
  • saft af 1 citron
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kebab i pitabrød med grønt og dressing

1. Kebab: Rør kødet sammen med hakket hvidløg og alle de øvrige ingredienser. Læg bagepapir i en bradepande, og pres kødfarsen fladt ud over hele pladen. Steg farsen under grillen i ovnen i 4-5 minutter, til kødet er brunet. Tag bradepanden ud af ovnen, og løft kødet over på et fad. Hæld væden fra bradepanden, og læg et nyt ark bagepapir i. Læg kødet tilbage i bradepanden med stegesiden nedad, og steg kødet færdigt under ovngrillen i 3-4 minutter.

2. Fyld: Skyl og snit salat, mynte, agurk og tomat.

3. Dressing: Bland ingredienserne til dressingen sammen.

4. Skær kødet i strimler, og læg det i lunede pitabrød sammen med salat og dressing.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Chinabox med tun, rejer og grøntsager - Få opskriften her

Pizza med kartofler og grønne asparges - Få opskriften her

Salat med skinke og emmentaler - Få opskriften her

Burger med råsyltet blomkål - Få opskriften her

Læs også