Aftensmad

Salat med skinke og emmentaler

af Marie Melchior 7. april 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på sunde retter forklædt som fastfood. Her får du opskriften på salat med skinke og emmentaler
4 personer
Tid i alt 25 min

INGREDIENSER

  • 2 dl røde ris
  • 1 squash
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 100 g kogt skinke
  • 100 g emmentaler
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 3 spsk. hakket bredbladet persille

SENNEPSDRESSING

  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4-5 spsk. piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

En nem og sund salat to go, når du er på farten!

1. Kog risene efter anvisning på pakken. Afkøl dem med koldt vand i en sigte.

 

2. Skær squashen i små stykker. Skær tomaterne i halve. Steg squashstykkerne i lidt olie på en pande i 4 minutter, og krydr med oregano. Tilsæt tomaterne, og lad dem stege med i 2 minutter.

 

3. Bland de stegte grøntsager med risene. Skær skinke og ost i tern, og bland det i salaten sammen med hakket persille og oliven.

 

4. Sennepsdressing: Rør sennep med mayonnaise og olivenolie. Rør fløden i, lidt ad gangen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Chinabox med tun, rejer og grøntsager - Få opskriften her

Pizza med kartofler og grønne asparges - Få opskriften her

Kebab i pitabrød med grønt og dressing - Få opskriften her

Burger med råsyltet blomkål - Få opskriften her