Mad
7. februar 2022

Chinabox med tun, rejer og grøntsager

Denne uges hverdagsopskrifter byder på sunde retter forklædt som fastfood. Her får du opskriften på chinabox med tun, rejer og grøntsager
Af: Marie Melchior
https://imgix.femina.dk/media/article/1418-mad-mandag.jpg

Foto: Line Falck

Denne uges hverdagsopskrifter byder på sunde retter forklædt som fastfood. Her får du opskriften på chinabox med tun, rejer og grøntsager
4 personer

Chinabox

  • 200 g frisk tun
  • 400 g frosne edamamebønner uden bælg
  • 1 agurk
  • 100 g kinaradise
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt koriander
  • 1 ark tørret noritang
  • 200 g rejer
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sorte sesamfrø
Annonce

1. Steg tunen på en meget varm pande i 3 minutter på hver side. Den skal stadig være rå i midten. Hæld kogende vand over de frosne edamame-

bønner i en skål.

2. Halvér agurken, skræl kinaradise og gulerødder, og snit grøntsagerne i lange strimler, gerne på et mandolinjern eller et almindeligt rivejern. Bland grøntsagsstrimlerne, og anret dem i portionsskåle. Drys med hakket koriander. Rul arket med tang sammen, og klip det i smalle strimler med en saks hen over salaten i skålene. Skær den stegte tun i skiver, og læg dem oven på salaten sammen med rejerne. Hæld limesaft og sesamolie over, og drys med sesamfrø.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.